Choď na obsah Choď na menu
 


...niekoľko perličiek zo zákulisia...

  • zuby v prírode

     V druhom ročníku , keď ešte trvala obrovská eufória a pomáhal každý kto vládal, stala sa príhoda , že ráno na upratovanie areálu prišiel jeden z brigádnikov šušľavý , bez zubov , ktoré večer v bujarej nálade niekde stratil / protézy/ . Aspoň čiastočne si spomínal, že bol aj pri horskom jarčeku , keď mu bolo zle. Po asi 5 minútovom hľadaní ich aj našiel , opláchol ich v jarčeku a založil si ich . Boli to jeho , padli ako uliate.

  • bulharský meter

     Pri pravidelných súťažiach počas akcie úlohu merača vykonával jeden z organizátorov - IMRO -, ktorý bol prísny a nepridal ani centimeter. V jednom ročníku keď sa nedopatrením stratilo meracie pásmo , vypomohol si colštokom od jedného majstra. Keď po ukončení a vyhlásení výsledkov sa súťažiaci chválili veľkým zlepšením sily / hod bremenom / nedalo nám a pozreli sme sa na colštok. Chýbali mu dva diely , čiže mal iba 1,6 m . Keďže meral všetkým s týmto metrom,  tak výsledky platili.

  • dobrosrdečnosť

     Ten istý Imro vypomáhal pri tombole v úlohe odovzdávača vyhratých cien . Všetkým pogratuloval , povedal nejaké milé slovko , nejakú srandu. No keď už po piatu cenu prišiel ten istý človek , ináč náš veľmi dobrý známy , bolo na ňom vidieť, že je už  poriadne vytočený .  A keď si prišiel dotyčný  po šiestu  cenu , už to s ním heglo a pri odovzdávaní mu dobrosrdečné poprial " Na zožer sebe ju ".

  • vlajka

     Pri jednom z ročníkov sa nám stala nemilá vec , keď obal od CD , kde mala byť skladba Vlajka , ktorou sa pri vztýčovaní vlajky zahajuje podujatie bol prázdny a času málo. Keď zlyhal aj druhy pokus a bolo treba začať , vymyslel režisér fintu , že "vlajka" bude spievaná. Niektorým účinkujúcim sa to nie veľmi pozdávalo , ale našťastie úlohy sa zhostil Žojco z Mlokov a skladbu zahral na gitare a za pomoci ostatných kapelníkov a účinkujúcich bola zaspievaná "live" .Mala obrovský úspech. Kto vie , ten vie. 

  • brodenie

     Úlohu ochrancov poriadku nám už roky vykonávajú chlapci - motorkári- z klubu Free Brothers. Raz sa stalo , že partia chlapcov , ktorým sa nechcelo platiť vstupné  sa chcela dostať do areálu prebrodením rieky Torysa / asi 70 cm vody /. Ochrankári ich videli , nechali ich rieku prebrodiť a potom ich chytili a previedli cez most na druhú stranu mimo areálu. Tí mokrí a nešťastní ešte hodnú chvíľu nechápavo hľadeli smerom k ochranke. Za tie pohľady nakoniec boli odmenení vpustením do areálu zdarma za obrovskú snahu a hlade po country zábave.

  • ďalšie

     Dal by sa ešte pripomenúť moderátor , ktorý sa išiel posmeliť pred zahájením do bufetu a viac sme ho nevideli , či moderátor , ktorého tak bolel žalúdok , že po mnohých borovičkách s "piprom " bol ako drevo , či neistota jedného návštevníka keď po návrate z kríkov kde si bol uľaviť sa priznal kolegovi , že je už asi opitý , lebo za kríkmi videl koňa . Opitý však nebol on , ale majiteľ tohto skutočného koňa , ktorý sa bez gazdu prechádzal nocou sám. 

     Zážitkov bolo mnoho a my pevne veríme , že ich ešte veľa aj bude. Ak máte nejaké svoje , dajte nám o nich vedieť a my ich tu zverejníme.